Egenfiskad abborre, smörstekt endast med salt och peppar, serverad med vitkålsmos och krabbröra. Näst sista omgången abborre i frysen, så vi får hoppas att det nappar i sommar. Otroligt gott, och passande lördagsmiddag. Sonen som var med och fiskade abborrarna åt nog dubbelt så mycket som mig, och ”helst bara fisk, mamma”
abborrfileér
salt
vitpeppar
smör att steka i
Jag saltar och pepprar fileérna och sen steker jag dem på medelvärme någon minut på varje sida. Till fisken serverar jag ett vitkålsmos.
Vitkålsmos
ca 1kg vitkål
salt
½ dl philadelphiaost
½ dl grädde
smör
peppar
Koka vitkålen i saltat vatten ca tio minuter, mixa med stavmixer tillsammans med lite smör, rör sedan ut den försiktigt med grädde och philadelphiaost, smaka av med peppar.
Till fisken och moset serverar jag en krabbröra, där jag blandar creme fraiche, majonnäs, crabbsticks, rödlök, dill och en liten klick tomatpuré.