Laxgratäng med grönsaker

laxLax, vardagsfisken – enkel att tillaga och också väldigt god. Här gör jag en snabb gratäng där jag lägger fyra portionsbitar i botten på en ugnsform, steker grönsaker och blandar det med ost och creme fraiche.Till fisken äter vi lite sallad och groddar. Jag hoppas verkligen att det blir lika gott nästa gång, och då ska vi även komplettera med lite räkor.

4 portionsbitar laxlax2
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
1 mindre squash
1 tomat
2 tsk dijonsenap
100 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost
salt
pepparlax1

Börja med att lägga laxen i en ugnsform. Hacka grönsakerna i mindre bitar och stek dem i en stekpanna. Lägg i philadelphiaosten, creme fraiche, senap och riven ost, krydda lite. Bred allt över fisken och ställ in den i ugnen 200 grader 15-20 minuter.