Köttfärslimpa, klassiskt och jättegott. Perfekt mat att förbereda och bara varma och tillreda tillbehör till när man kommer hem. Den blir nästan godare också om den får stå och dra till sig. Den är också bra att ha i matlådan också. Vi äter den med kokt blomkål, gräddsås och lingon.
800 g köttfärs
1 paket bacon
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
2 ägg
ca 1½ dl vispgrädde
1½ msk pofibrer
några kvistar timjan
oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Hacka lök och vitlök fint, klipp bacon mindre bitar och stek ihop. Blanda alla ingredienser och krydda utan att vara försiktig med kryddningen. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg upp färsen i en ugnsform i form av en limpa. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 175 grader, tillaga i 45 minuter.
Såsen gör jag genom att snabbt vispa ur formen med lite grädde och kokar upp med lite soja, kalvfond och en halv burk creme fraiche. Smaka av och krydda med salt och svartpeppar.