Wok med risnudlar

wok Wok är fantastiskt, här kan man i stort sett ta vilka grönsaker man vill eller har hemma och woka. Även nudlar finns det olika sorter att välja mellan. Man kan sedan välja om man vill ha kokosmjölk till, ha en wok som är kryddad eller varför inte kombinera med en krydda och kokosmjölk. Glöm inte soyan till!

Ca 6 port

3-4 stora morötter, skalade
1 stor gul lök
8-10 st stora (frysta) broccolibuketter
Lite frysta gröna ärtor
1 dl kokta röda linser
1 burk kokosmjölk
1 påse (120 g) teriyakisås, Blue dragon
Japansk soja

Koka upp vatten och tillsätt linserna, koka ca 8-10 min. Låt broccoli och ärtor sjuda i en annan kastrull, allt ska bli mjukt men med lite tuggmotstånd. Skala löken och skär i ”klyftor”, dela morötterna till stavar och fräs tillsammans med löken i olja på hög värme i en wokpanna medan det andra kokar. Blanda ner allt i wokpannan, häll i kokosmjölk och teriyakisås. Smaka av med soja. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen och servera med färska grönsaker.