Tacopaj – vegetarisk

veg tacoTacopaj, kan med fördel även göras vegetarisk. Där du kan följa receptet eller kombinera med mer grönsaker.

 

Det går att förbereda degen innan, eller göra degen först och förbereda fyllningen medan degen ligger i kylen. Glöm inte att servera till en god sallad och lite creme fraiche eller gräddfil.

Pajdeg:
tillreds med fördel i matberedare:

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten

Blanda först smör och mjöl, tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 min medan du tillreder fyllningen. Pajskalet kan sedan förgräddas i mitten av ugnen ca 10 min i 225 grader.

Fyllning:
Hackad gul lök, 1/2-1 beroende på storlek
Soja- eller quornfärs ca 200 g
Bönor av något slag, ca 2 dl
1 liten burk med majs
En skvätt tacosås/lite tacokrydda, hur mycket beroende på hur starkt man vill ha.
Krossade tomater eller tomatpuré + vatten till lagom konsistens, får inte vara för rinnig
Eventuellt andra kryddor efter smak
 
Fräs lök och färs och tillsätt övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet, toppa med riven ost och ställ in i ugnen ca 200 grader i 15-20 min eller tills osten fått fin färg. servera gärna med en klick gräddfil/crème fraiche samt färska grönsaker.