Inbakad tacopaj

paj4Ytterligare en variant att äta tacos på. En smördegstäckt paj med tacofärs, salsa och riven ost. Perfekt för mig som inte så förtjust i pajdeg som ligger i botten på paj. En snabblagad middag som alla uppskattade. Till pajen får var och en ta sina favoritgrönsaker och så serverade vi lite creme fraiche, vilket är bra om man tycker att det är starkt med salsa.

500 g köttfärspaj1
1 msk olja
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 burk tacosås (230 g)
200 g riven ost, gärna texmexost
250 g färdigkavlad kyld smördeg (1 rulle)
1 ägg

tillbehör:
gräddfil eller creme fraiche
sallad

Stek köttfärs i olja. Strö över tacokryddmix och häll på vatten och låt färsen puttra tills vattnet försvunnit. Lägg köttfärsen i en pajform och bred över tacosås och riven ost. Täck pajen med smördeg. Klipp bort hörnen av smördegen så den blir rund. Av den smördeg som blev kvar gjorde jag ett veckmönster och la runt med kanten på formen. Tryck ner degen runt om färsen. Skär snitt med en liten kniv i degen, som en sol. Vispa upp ägg med en gaffel och pensla smördegen. Grädda pajen i 225 grader mitt i ugnen ca 20 min. Servera med gräddfil eller creme fraiche och en blandad sallad.

paj2

paj3