Tex Mex chicken

kyckl1Det önskas både grillat, kyckling och tacos till middag, så vi kompromissar och  panerar kycklingen med tacokrydda och grillar den. Därefter får var och en ta de grönsaker och såser de vill och fylla tortillabröd. Perfekt! Roligt sätt att variera grillningen på sommaren och trevligt då det oftast blir lite längre sittning vid middagen och det går åt mer grönsaker. Perfekt på flera sätt med andra ord. Till maten grillar vi även majskolvar och dricker ett glas 7 deadly Zins, som är ett av våra favoritviner till vardags.

600 gram kycklingfilé(er), (ca 4 st)kyckl2
1 ½ dl ströbröd
1 påse tacokrydda

grönsaker, (egna favoriter, sallad, gurka, tomat, lök, paprika etc.)
tacosås
creme fraiche
tortillabröd

kyckl3Blanda tacokrydda och ströbröd och vänd sedan kycklingen i den. Ska du steka kycklingen i stekpanna, kan du dela den i mindre bitar, men vi grillar den så vi gör det med hela kycklingfiléer och skivar den sedan innan vi ska äta den. Kycklingen lägger vi sedan i tortillabröd med valfria grönsaker, tacosås och creme fraiche.