Cevapcici med morotsslaw

cev1Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan, vi brukar laga det emellanåt och det är en av rätterna som fungerar att laga på torpet där vi lagar mat i murrikkan. Jag hade köpt hem så att vi skulle kunna laga det inom en snar framtid, men det här medföljde den barnkasse som vi beställt från Linas Matkasse. Med andra ord, så var det en rätt som vi visste skulle gå hem hemma hos oss. Det går också att grilla dessa biffar om man vill, men vi väljer att steka dem i stekpannan.

500 g nötfärscev2
1 påse cevapcici kryddmix
olja att steka i

1 förp förkokade majskolvar
tunnbröd
2 tomater
½ rödlök
salladsmix

Morotslaw:
300 g morötter
2 dl gräddfil
2 tsk senap
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta

Börja med att skala morötterna och riv dem på den grova sidan. Blanda gräddfil, senap, salt, peppar och vitlök och vänd sedan ner morötterna. Koka majskolvarna enligt förpackningen eller grilla dem. Skär tomaterna och löken i tunna skivor och lägg dem på en salladsbädd. Blanda nötfärsen och kryddmixen och forma dem till tolv biffar, stek dem i lite olja eller grilla dem. Fyll tunnbröd med cevapcici, grönsaker och en klick morotslaw, servera majkolvarna till.