Festliga laxspett med mango chutney och sesamfrön. Snabblagat gott men ändå festligt med möjligheten att äta dem direkt från spettet. Vi har fått leverans från fiskbilen och fått jättefin lax, fina bitar portionerade i olika storlekar. Perfekt att ta fram och tina när man behöver. Jag tar fram bitar som jag sedan kan skära spett bitar av, så jag kan trä på fisken i ett stycke på träpinnarna. Laxen penslar jag sedan med mango chutney och rullar i sesamfrön. Till fisken serverar jag bulgur och grönsaker. Jag gör även en kall sås med vitlök och sweet chili
500 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk mango chutney
1 msk sesamfrön
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 st pressad vitlöksklyfta
1 dl mango chutney
Sätt ugnen på grill. Skär laxen i avlånga bitar. Trä upp dem på spett och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och pensla ovansidan med mango chutney. Strö över sesamfrön. Grilla spetten i övre delen av ugnen 3-4 min. Blanda ihop ingredienserna till såsen och servera tillsammans med bulgur och grönsaker.