Laxlasagne med spenat

IMG_1076Enkel och riktigt god lasagne med lax, bladspenat, ostsås och små coctailtomater. Då vi använder färsk pasta så går det fort i ugnen. Jag väljer att göra egen ostsås, men det går bra att göra det ännu enklare och köpa en färdig ostsås, typ Kelda. Vi äter det till lunch, så vi nöjer oss med att det är spenat och sallad i. Annars tycker jag att det är trevligt med en sallad eller brödbit till.

1 pkt färsk lasagneIMG_1069
400 g kallrökt lax
400 g fryst bladspenat
4 dl ostsås
coctailtomater
1 dl riven ost att strö ovanpå

Börja med att sätta på ugnen 200 grader. Börja sedan med ostsåsen (eller om du har färdig ostsås, häll den i botten på en ugnsform). Smält smör och vispa ut vetemjölet i det, häll på mjölk och krydda lätt med salt och peppar, då det kokat några minuter, rör ner 2/3 av osten. Resten spar du att lägga ovanpå lasagnen. Lägg sedan lasagneplatta på såsen, laxskivor och sedan spenat, fortsätt sedan så tills du kommer till översta lagret. Då du avslutar med ostsås och sedan den rivna osten du har kvar. Jag halverar coctailtomater och lägger dem runt om lasagnen. Gratinera sedan mitt i ugnen 25-30 minuter.

Ostsås: IMG_1072
50 g smör
3 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost

IMG_1073