Kyckling mango chutney

1526371_204302109773515_738988464_nEn storfavorit med många goda smaker då man kan välja olika sorters mango chutney, eller varför inte en rabarberchutney? När vi gör den får det toppbetyg från alla barnen, tio poäng och önskan om att vi snart ska äta det igen. Det är både gott och snabblagat, så det passar verkligen barnfamiljen.Vill man ha den starkare kan man välja att krydda den lite med sambal oelek eller välja en hetare mango chutney.

4 portioner ris
1 röd paprika
1 gul paprika
ca 10 cm purjolök
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mango chutney

Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i oljan. Tillsätt purjo, paprika och vitlök och bryn en stund till. Blanda grädden med mango chutney. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra ca 10 minuter. Vill man ha starkare kan man ha lite sambal oelek i grytan, eller servera det bredvid. Jag ställer även fram extra mango chutney och sen sallad.