Falafel

1554616_205100859693640_476045522_nFalafel, vegetariskt och jättegott, som även barnen gillar. Här har jag gått den enkla vägen och använt mig av kikärtor på burk istället för att blötlägga dem dagen innan.Jag gör dubbelt recept, men det blir i alla fall knappt något kvar till matlåda åt mig. Då det är snabblagad mat så passar det att göra även när man kommer direkt hem från jobbet.

1 burk kikärter, 400 g
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
½ tsk salt
½ dl hackad bladpersilja
2 krm harissa eller sambal oelek
2 msk majsstärkelse
3 msk Arla smör-&rapsolja

Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.