Chili och limelax

IMG_0827Vi passade på tidigare och köpte lax när det var bra pris. Perfekt att lägga i frysen och ta fram till ett annat tillfälle. Det tillfället blev idag – så lax blev det. receptet här är på små portionsbitar men jag gjorde det en hel laxsida så det räcker både till middag till oss alla och sedan även matlåda. Till maten kokar vi potatis som pressas och sedan vår favoritsås med creme fraiche, äpple, rödlök och cornichons.

600 g lax, hel bitIMG_0818
½ röd chili, urkärnad, finhackad
2 tsk flingsalt
½ tsk peppar
30 g skalad, tunt skivad ingefära
1 lime, tunt skivad

Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper med skinnet neråt. Salta den med grovsalt och chili, gärna chili ur kvarn så du får bitar över, eller så kan du ta färsk. Hyvla ingefära tunt och lägg på fisken. Sätt ugnen på 125 grader och låt den stå inne i ugnen i ungefär en timme, då har du gott om tid att förbereda potatis och sås.

IMG_0825IMG_0824