Vi åt tacos igår, så för att ta vara på alla rester så gör jag cannelloni av det som blir kvar. Köttfärsen fyller jag direkt i rören och lägger i en form. Därefter blandar jag en sås med creme fraiche, tacosås och grönsaker som paprika, tomat och lök som blivit över. Jag blandar även ner lite ost i såsen, men lite spar jag till att gratinera cannellonin med.Såsen breder jag över cannellonirören och toppar sedan med ost. Till cannellonin serverar jag salladen, majsen och gurkan som blivit över som då inte passar lika bra att värma i ugnen och för att det även ska finnas tillbehör till.
cannellonirör
tacofärs
creme fraiche
tacossås
hackad lök
tärnad paprika
tärnad tomat
riven ost
tillbehör:
sallad
gurka
majs
Börja med att fyll pastarören med köttfärsen, blanda såsen ihop såsen genom att ta creme fraiche, tacosåserna, paprika och tomater och hälften av den ost som finns kvar. Bred såsen över cannellonin och avsluta med ost. Gratinera i ugn 200 grader, ca 20-25 minuter. Servera med grönsaker till.
Tips, det behöver ju inte tillagas av ”överbliven” tacos, utan man kan göra tacocannelloni direkt.