Vi har köpt en hel laxsida som vi lägger på grillen i lite folie. På laxen som vi strött havssalt över, skivar jag citroner, klipper dill och strör över chili flakes och ringlar över honung. Därefter bakar vi in det i ett foliepaket och lägger hela på grillen. Till fisken kokar jag mandelpotatis och serverar med en kall sås på cornichons, rödlök och äpple.
laxsida
citron, i skivor
havssalt
dill
chili flakes
flytande honung
Jag börjar med att lägga ut ett aluminiumfolieark på bänken, lägger på fisken och strör över havssalt, därefter tvättar jag citronen och skivar den tunt och lägger dem över fisken. Avslutningsvis strör jag dill och chili flakes över och ringlar lite flytande honung över. Därefter bakar jag in fisken i folie och tar ytterligare ett ark som jag lägger omlott med det första. Vi bakar den i folie på gasolgrillen, 200 grader ca 20-25 minuter.