Flygande Jacob

IMG_4331Morfar önskar att flygande Jacob till middag, och det är gott så det passar bra. Vi gör den med bacon och serverar med ris, banan och jordnötter bredvid tillsammans med en sallad. Hemma brukar vi inte göra med jordnötter, då det finns allergi i familjen. Men det går bra att byta ut dem mot solroskärnor. Då mormor är vegetarian gör jag en likadan gryta, men jag byter ut kycklingen mot quornfiléer och bacon mot champinjoner.

3-4 kycklingfiléerIMG_4329
1 pkt bacon
salt, (behövs inte mycket då bacon är salt)
peppar
curry
grädde
chilisås

tillbehör:
ris
sallad
banan
jordnötter

Börja med att stek kycklingen och bacon som du skurit i mindre bitar, krydda. Lägg det i en form. Vispa grädde tillsammans med chilisås och bred ut den. Ställ in den i ugnen, 200 grader. Tills den fått fin färg. Kycklingen har du redan stekt så det är såsen som ska bli varm. Vill man göra en allt-i-ett-rätt kan man lägga ris i botten på formen innan man lägger på kycklingen.

IMG_4325IMG_4328