Det här blev snabbt en favorit och barnen gav den många poäng. Vi gör den helt och hållet på muurikkan när vi är på torpet. Jag tar av de grönsaker som finns till hands och en stor del av smaken kommer från baconet som vi steker tillsammans med köttet. Till grytan kokar vi lite bulgur på spritköket men det passar med både ris eller pasta.
800 g lövbiff i strimlor
2 paket tärnad bacon
1 purjoplök
2-3 morötter i stavar
2 röda paprikor i stora bitar
10-12 champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
salt
svartpeppar
rapsolja
Hetta upp murrikkan. Häll på ordentligt med rapsolja på stekhällen och tillsätt lövbiff och därefter bacon. Fräs en stund och rör om. Krydda med salt och svartpeppar.. Fräs löken för sig och lägg sedan över i grytan genom att steka den på kanten, eller om du har en gjutjärnsgryta som du kan ställa på elden. Fräs paprika och champinjoner och blanda ihop allt. Tillsätt soja, grädde och och låt koka försiktig. Gärna ca 30 minuter så får du mört kött. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar. Servera med pasta, ris eller bulgur tillsammans med bröd och sallad.