Kebab på muurikkan

IMG_3671Vi bygger en grillplats på torpet, en eldstad med stockar runt om där man kan sitta och grilla. Där kan vi även ställa muurikkan direkt på elden och laga mat. Här gör vi kebab som vi steker med nyplockade kantareller, rödlök, vitlök, paprika och krydda. Det lägger vi sedan i tortillabröd med lite sallad, ruccola och vit- och röd kebabsås. Underbart gott efter ett hårt arbete att få i ordning. sen mat utomhus är väl alltid gott!

tortillabröd IMG_3660kebabsplitt
kebabkrydda
paprika
rödlök
vitlök
kantareller eller annan svamp

Jag börjar med att hacka i ordning lök och paprika och rensar och delar svampen. När muurikkan sen är färdig att använda går det fort, så allt är förberett och klart. Vi har även googlat till oss att man ska använda rejält med matfett i pannan, men var försiktig då fett brinner. Sen är det bara att fylla sitt tortillabröd med sallad, kebab och sås.

IMG_3666IMG_3669