Pyttipanna i sig är väl ett ypperligt tillfälle att ta vara på rester, här har jag pimpat pyttipannan i frysen med den resterande tacofärsen från helgens tacos. Jag har även skurit ner lite paprika i den för att få en liten färgklick. Ett perfekt att skapa en ny variation av restfest. Riktigt gott blev det och det toppades med lite ketchup.
pyttipanna
tacofärs
paprika
smör att steka i
Jag steker bara allt i lite smör och serverar det med ketchup.
Pyttipanna eller pytt i panna brukar räknas som svensk husmanskost. Bitar av potatis blandas med grovhackad lök, köttbitar till exempel från nöt och fläsk, korvbitar eller köttbullar. Traditionellt serveras pyttipannan med stekt ägg eller rå äggula, inlagda rödbetor och eventuellt en persiljekvist, men hemma hos oss väljer maken hellre chilisås. Många gånger består rätten av rester från tidigare måltider, vilket givit rätten det mindre smickrande smeknamnet Hänt i veckan