Pasta med ratatouille

IMG_2929Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra av paprika, lök, aubergine, zucchini, tomat och vitlök eller grönsaker man har hemma med en tomatsås i botten. Ratatouille är gott till det mesta men speciellt till grillat, på buffé eller till fisk eller kyckling.Här väljer jag att bara koka pasta till och riva mozzarella till. Vi har fått med ingredienser från coops matkasse för att göra tagliatelle med tomatsås, men jag byter ut lite grönsaker och gör istället denna av ingredienserna vi fått.

IMG_2926lök
paprika
morotzucchini
vitlök
purjolök
olivolja
krossad tomat
örtkryddor
grönsaksbuljong
taglitelle
mozzarella

Börja med att tärna alla grönsaker, fräs dem försiktigt i lite olivolja utan att de tar färg. Häll på krossad tomat och låt de stå och puttra. Förbered gärna röran i förväg så att den hinner stå och puttra till sig ordentligt. koka pasta och servera till såsen och riv mozzarella till. Vi äter den först till pasta, låter den sedan puttra ännu längre så den nästan blir mosig och serverar den som tillbehör till grillat kött och råstekt potatis.

IMG_2928IMG_2937