Vi testar fortfarande olika varianter av recept på våra pilgrimsmusslor som vi köpte från fiskbilen.se. Det är jättespännande och vi har provat på flera olika goda rätter som vi båda gillat. Det här är en kombination av smaker som jag nog inte skulle ha testat. Jag steker pilgrimsmusslorna i grillpannan, bara lätt saltade och pepprade. I en kastrull för jag en reducering av balsamvinäger. På tallriken lägger jag sedan upp serranoskinka, lägger på musslorna och häller på balsamvinägern som nu blivit lite tjockare. Jättegott.
6 pilgrimsmusslor
salt
peppar
några skivor Serranoskinka
ca 2 msk olivolja
1 dl balsamicovinäger
Koka ner balsamicovinägern till hälften, den ska vara något mer lättflytande än sirap. Om den råkar bli alltför tjock kan du spä ut den med lite mer balsamicovinäger.Torka pilgrimsmusslorna och salta och peppra dem. Halstra dem sedan hastigt på var sin sida i en grill- eller stekpanna. Lägg Serranoskinkan på tallrikar och pilgrimsmusslorna ovanpå, ringla över olivoljan och balsamicosirapen. Servera och njut.