Pasta är en återkommande favorit hemma hos oss, så olika varianter och förslag på hur man kan göra repertoaren bredare mottages tacksamt. Det här är en tapasvariant, som man kan servera i mindre formar, men även i en stor form som en middagsrätt för familjen.
250 g färska fyllda pastaknyten
4 dl tomatsås
250 g skivade mozzarellaostar
16 basilikablad
nymalen svartpeppar
250 g broccoli
2 tsk olivolja
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och skölj snabbt av pastan med kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Fördela pastan i portionsskålar och toppa med tomatsås, mozzarellaskivor och basilikablad.
Grädda i ugnen, 225 grader tills osten smält och fått fin färg, cirka 6 minuter. Toppa med svartpeppar innan servering. Koka broccolin i lättsaltat vatten och ringla över olja vid servering.
Tips: Rensa kylskåpet och riv ner lite grönsaker i tomatsåsen och strimla ner en skinka i pastan.