Hemmagjorda tortillas

IMG_2845Vi grillar fläskkarré och då vi inte direkt har tillbehör hemma annat än sallad så förbereder jag tortillabröd som man då kan fylla med både kött och grönsaker. Jag gör även i ordning olika såser som man kan välja mellan – bland annat sonens favorit creme fraiche med honung och curry som jag tycker passar ypperligt till fläskkött. Av receptet blir det cirka16 st stora bröd, ca 20 cm

850 g mjölIMG_2830
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g smör
6 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det långsamt över det varma vattnet och blanda det sedan till en kletig deg. Knåda på ett mjölat bakbord ca 2 minuter. Lägg sedan tillbaka det i skålen och låt det vila ca 20 minuter täckt med en fuktig handduk. Dela sedan degen i runda bollar och kavla ut till runda bröd. Låt dem vila ytterligare 10 minuter och stek dem sedan in en torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida och servera dem varma.

IMG_2832IMG_2834