Perfekt att göra på helgen och få nybakade frallor till frukost. Det här receptet kom sonen hem med från förskolan, då de brukar baka varannan fredag – och nu hade de bakat frallor. Perfekt så då passar jag på att testa det jag med. Det är även ett perfekt bröd att göra till soppa, då vi gärna vill komplettera med en smörgås eller pannkaka till det. Av receptet blir det 20 frallor
75 g jäst (1½ pkt)
50 g smör
5 dl vatten
½ msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl (gärna special)
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar och rulla till små bullar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter. Jag väljer att göra mina frallor med kärnvetemjöl med fullkorn