Kokt fisk med ägg och persiljesås

IMG_2125Snabblagat efter simskolan, kokt fisk med ägg och persiljesås. Något vi ätit tidigare och barnen tyckte var jättegott. Här har jag valt att använda mig av pangasiusfiléer. Jag har även en sejfilé i frysen så jag passar på att ta med den också så räcker det till matlåda till mig. Potatisen och koka ägg förberedde jag redan igår, så allt är klart utan att det tar för lång tid. Såsen har varit populär här tidigare så jag passar på att dubbla nedanstående recept för att det ska bli ordentligt med sås.

4 dl vattenIMG_2116
2 grönsaksbuljongtärningar
½ dl matlagningsgrädde
400 gram fiskfiléer
2 msk vetemjöl
1 msk smör
2 msk persilja, hackad
2 st ägg, hårdkokta
salt
1½ dl mjölk
vitpeppar

IMG_2119IMG_2117

 

 

 

 

 

 

Fräs smör och vetemjöl i en liten kastrull. Späd med fiskbuljong, mjölk och grädde och låt såsen puttra i ca 5 minuter så att mjölsmaken försvinner. Smaksätt med salt och peppar. Drag kastrullen åt sidan och håll såsen varm. Det går bra att byta ut halva mängden grädde mot mjölk för att få ett smalare alternativ. Krydda fisken med salt och peppar. Sjud torsken i portionsbitar i ordentligt saltat vatten ca 5 minuter. Tillsätt hackat ägg och persilja i såsen strax innan servering. Servera till potatis.

IMG_2122