Vi lagar chili con carne efter att under eftermiddagen firat vår fyra åring med tårta. En relativt snabblagad rätt om man inte väljer att byta ut köttfärsen mot köttbitar som i så fall behöver stå och puttra lite längre. För att det ska vara mer barnvänligt och inte så starkt, gör vi i ordning en gryta som vi sedan delar och kryddar den ena lite mer.
Det var ett tag sedan jag fick hjälp av makens tonåring, men idag är han med och hjälper till. Ett bra sätt att få lära sig lite om mat innan det är dags att flytta hemifrån. Vi har tidigare lagat en annan variant.
1-2 lök, gul eller röd spelar ingen roll
400 g nötfärs eller blandfärs
3 msk olivolja
2 paprikor, röd och gul
3 klyftor vitlök
1 tsk chilipulver och/eller färsk hackad chili
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
ev. 2 tsk kinesisk soja
2 msk mjöl
2 burkar tomater (krossade eller passerade)
2 burkar vita bönor eller blandade bönor
1 brk minimajs
tabascosås efter smak