Det här receptet kommer från ica.se och var med i deras buffé nyårsbilaga 2007. Det räcker för 10 personer. Vi har köpt pilgrimsmusslor från fiskbilen, men vi testlagar bara och gör då bara några stycken av varje recept för att få möjlighet att ta del av många godsaker. Vi gör en tomatsalsa istället för mangosalsa då maken inte tål exotiska frukter.
ca 20 pilgrimsmusslor (frysta, tinade)
10 crostini till servering
Tomatsalsa:
100 g salladslök
½ gurka
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 ½ dl färskpressad limejuice
1 dl olivolja
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka koriander (alt körvel eller persilja) + spara ev lite till servering
salt
nymalen vitpeppar
Lägg pilgrimsmusslorna på hushållspapper för att tina och rinna av. Skär salladslöken i tunna skivor/bitar. Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda grönsakerna. Tillsätt 2/3 av limejuicen, olivolja och chilifrukt. Grovhacka koriandern och vänd ner. Smaka av med salt och peppar. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor (2-3 per mussla). Förbered att ta med: Lägg musslorna i en plastburk, häll över resten av limejuicen.