Enkel pannacotta med vanilj och lime

IMG_1926Beroende på vad man lagar för middag så tycker jag att det är skönt att ha efterrätten färdig. Pannacotta är därför ett bra alternativ och med makens ursprung från Italien är det också trevligt att servera. Här en lite enklare variant där jag använt vaniljsocker för att få vaniljsmaken och sedan rivit ner skal och saft från lime. Jag häller upp det på lite mindre glas och ställer det kallt. Precis före servering är det trevligt att lägga på lite bär ovanpå och kanske ett citronmeliss blad.

1 limeIMG_1923
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
3 st gelatinblad

Tvätta lime i varmt vatten och riv skalet av den (bara det yttersta gröna). Pressa ur saften. Lägg grädden, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp, häll på det rivna limeskalet. Häll på Lägg under tiden gelatinbladen i blöt. Ta av kastrullen från plattan. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och vispa ner dem så att de smälter och det blir en jämn blandning. Vispa ner limesaften. Häll upp i portionsglas. Låt stå i kylen i minst 2 timmar och stelna. Garnera gärna med bär och citronmeliss vid serveringen.