Den här soppan kan göras utan choritzo, vilket då ger en helt vegetariskt soppa. Jag har med mig hemifrån en linssoppa så det ska verkligen bli spännande att testa en annan variant av linssoppa. Dessutom med möjlighet att tillsätta choritzo som även det är en favorit hemma hos oss.
½ purjolök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 tsk chilipulver
2 hönsbuljongtärningar
3 dl röda linser
1 brk krossad tomat
3 choritzokorvar
2 dl creme fraiche
Strimla purjolöken, tärna morötterna och fräs allt i 2 msk olja tillsammans med den pressade vitlöken. Fräs tills löken är mjuk. Tillsätt tomatpuré, chilipulver och buljongtärning och fräs ½ minut. Tillsätt linserna, krossad tomat och 1 liter vatten. Sjud under lock ca 15 minuter tills linserna är mjuka och börjar mosa sig. Smaka av med lite salt. Skär korven i slantar och stek några minuter tills de fått färg. Servera soppan med en klick creme fraiche och choritzo.