Köttfärspanna

IMG_1396Vi rensar frysen för att kunna frosta av den inom kort. Där hittar jag köttfärs, purjolök, årets plockade höstkantareller, bacon och dessa blandar jag med creme fraiche och riven ost och gör en röra av som vi äter till pasta. Pasta generellt är bra för man kan göra sås till på det mesta man har hemma och både göra det enkelt eller avancerat.

500 g köttfärsIMG_1394
1 paprika
10 cm purjolök
1½ dl kantareller eller svamp
½ pkt bacon
lite vitpeppar
1 msk svampfond
1 dl riven ost
1 brk creme fraiche

Jag börjar med att bryna lök, svamp och paprika i en stekpanna. Efter en stund tillsätter jag bacon och peppar. När alt är ihopstekt och svampen släppt ifrån sig det mesta av vattnet tillsätter jag köttfärs, peppar och svampfond och låter allt steka tills köttfärsen är hel och hållet genomstekt. Avslutningsvis häller jag i creme fraiche och riven ost och låter allt bli varmt.