Tacos på grillen

tgrillMidsommarhelgen har vi varit ute på torpet, sovit över för första gången. Vi har passat på att röja lite i skogen, fält ett lite ledset träd. Maten gjorde vi på grillen och sonen beställde tacos, så tacos blev det. Vi köpte därför en ny lite billigare stekpanna och ställde den direkt på grillen för att steka köttfärsen och värmde sedan bröden på gallret.

400 g köttfärs
1 pkt kryddmix
1 brk majs
3-4 tomater
salladsmix
tacossås
gräddfil
tortillas
olivolja

Vi börjar med att tända grillen, och när det börjar bli glöd ställer vi på stekpannan och häller i lite olivolja. För att kunna värma bröden på grillen försöker vi att lägga kol till att steka köttfärsen lite åt sidan och värmer sedan bröden där det inte finns kol. Därefter bryner vi köttfärsen och häller på kryddmixen. Därefter skär vi upp grönsaker och förbereder för att kunna äta. När vi ätit klart ställer vi på en kastrull med vatten som vi värmer till diskvatten och utnyttjar eftervärmen.