Nyttobröd med vetekross

Jag bakar och passar på att göra ett snabbt ihopslängt bröd, där man också kan variera ingredienserna efter det man har hemma. Det tar dock lite tid att grädda det, men det är ibland mödan värt att lägga ner tid på brödbakningen. Jag försöker att medan bröd jäser eller gräddas göra fler sorters bröd, men planerar jästid och gräddningstid så det inte något bröd blir överjäst. På bilden finns till vänster Banan- och limebröd, till höger i formarna är Nyttobrödet och i framkant ligger ett dubbelt snabbröd.

1  liter lättmjölk, ljummen
2½ dl yoghurt med honungssmak
50 g jäst
1 pkt vetekross eller valfritt kross
10 dl grahamsmjöl
10-12 vetemjöl
2 tsk salt
Blanda ihop allt och  fördela i två formar. Sätt i formarna i kall ugn ställd på 200 grader i två timmar. Linda in bröden i våta handdukar och låt stå i 12 timmar.