Dubbelbröd, snabbakat

Det här är ett recept som jag tidigare bakade men här har gjort om det och använder vetemjöl och har filmjölk och honung separat istället för yoghurt med honungssmak. Degen jäser bara en gång och sedan viker man bara ihop det så man får ett stort bröd att grädda.Vi tar med brödet till stugan över midsommarhelgen och det känns lite lyxigt att ha nybakat bröd på morgonen.

1 pkt jäst
2½ dl lättfil
2½ dl hett vatten
2 msk flytande honung
1½ tsk salt
2 msk majsolja
10 dl vetemjöl + 1 dl till utbakningen
1-2 tsk flingsalt

Blanda fil och vatten i en kastrull och värm till 37 grader, smula i jäst och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, olja och mjöl till en lös och smidig deg. Stjälp upp degen på en plåt med mjölat bakplåtspapper. Tryck ut degen så att den täcker knappt hela pappret. Låt den jäsa under bakduk 45-60 minuter. Sätt på ugnen 200 grader. Vik ihop degen med hjälp av pappret. Strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.