Makaronipudding är är ett perfekt sätt att använda det som inte går ; skinka, korvsnuttar etc. Likaså brukar jag spara pastaslattar och lägga i frysen så behöver man inte inte kasta maten. Ett tips är att göra den dagen innan den ska ätas för den blir godare när den får stå och dra till sig. Vilket även underlättar när det återigen börjar bli vardag, att maten är färdig när man kommer hem.
4 dl makaroner/pasta
1 tunt skivad purjolök
300 g rökt skinka, korv eller kassler, i små tärningar
2 dl riven ost
3 ägg
4 dl mellanmjölk
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt purjon koka med några minuter. Häll makaroner och purjo i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt rinna av. Bred ut dem i en ugnssäker form och blanda i osten och det rökta köttet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den fått vacker färg, ca 30 min.