Köttfärspanna med koriander (smalmat)

Jag passar på att göra en köttfärspanna som även räcker för matlådor att lägga i frysen. Receptet är viktväktarvänligt och motsvarar 3 points/portion. Många goda och heta smaker av chili, kardemumma, spriskummin och koriander. Det går även bra att variera smakerna eller tillsätta exempelvis paprika.

2 tunt skivade gula lökar
2 tsk olja
250 g mager nötfärs
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 medelstora gröna chilifrukter (urkärnade och finhackade)
1 medelstor röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)
1 msk medelstark curry
6 lätt krossade kardemummakärnor
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 msk hackad färsk koriander
salt
svartpeppar

Fräs löken mjuk i oljan och låt den få fin färg, ca 8 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn den under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser förutom ärter och färsk koriander. Låt det koka upp och sedan koka på svag värme under lock i 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och blanda ner den färska koriandern.