Scones

Pappa överraskar med sovmorgon och har bakat scones när jag kommer ner till frukost. Det blir till och med kvar så vi får varsin till soppan på lunchen. Snabbakade frukostbröd som smakar jättegott. Det fungerar även att göra som kvällsfika. Perfekt för det är ingredienser som man vanligtvis har hemma.

8 dl vetemjöl
1 1/2 msk bakpulver
1 tsk strösocker
1 tsk salt
100 g Smör
4 dl mjölk

Sätt ugnen på 225°. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, salt och smöret skuret i tunna skivor för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tag upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Forma varje del till en rulle ca 20 cm lång. Skär varje rulle i 6 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt bröden svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.