Choritzsospett med kyckling och paprika

Färsk chorizo är fantastiskt gott och blir saftigt och smakrikt såväl i stekpanna som på grillen. Här trär vi korven på spett med kyckling, paprika och rödlök. Receptet kommer från icas tidning Buffé

400 g chorizo (gärna färsk/rå) eller hemgjord korv
600 g kycklingfilé
2 paprikor
2 rödlökar
Paprikarubb:
1 msk paprikapulver
1 krm kajennpeppar
1/2 msk finriven vitlök
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

Blanda alla ingredienserna till paprikarubben. Skär chorizon i bitar och kycklingen i bitar (ca 3/filé). Massera in rubben i kycklingen. Låt stå minst 10 minuter. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Trä chorizo, kyckling och grönsaker på grillspett. Grilla runt om ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen och korven är klar. Servera spetten med potatissallad.