Här har vi en enkel middagslösning; Stinas kyckling, bulgur och wokgrönsaker, till det blandar jag i ordning en sweet chilisås. Den som kom på det här var jättesmart, kryddade kycklingdelar som du enkelt bara lyfter av locket på och ställer in i ugnen. Visst det är enkelt att göra det själv, men du ska komma på/göra kryddblandning och komma ihåg att ta fram och tina kycklingen i god tid.
1 förp. Stinas Kyckling
bulgur
wokgrönsaker
olja
Sweet chilisås:
creme fraiche
sweet chilisås
vitlök
Enkelt, riv av locket ställ in det i ugnen och sätt klockan. Sätt på bulgur, woka grönsakerna och blanda i ordning såsen.
Vin till maten:Vi väljer en flaska Riserva, Salice Salentino (2364), eller Paololeo som vi kallar det – producenten heter Paolo Leo. Det är enligt information på systembolgets hemsida; kryddigt, aningen bränd smak med inslag av fat, katrinplommon, lakrits, mörka bär och basilika. Ett gott vin som kostar 89 kronor.