Snabblagad köttgryta med bacon

Jag rensar i kyl och frys i helgen och hittar en påse med grytbitar från ett tidigare storpack. Av dessa passar jag på att göra en snabblagad gryta. För att det ska gå lite fortare skär jag bitarna i stavar. För att få en lite rökt smak skivar jag ner ett paket bacon. Därefter tar jag lite kantarellfond och tomatpuré som jag steker köttet tillsammans med innan jag häller på matlagningsgrädde och låter det puttra en stund. Även om det går ganska snabbt vill jag gärna låta det puttra en stund för att köttet ska bli lättare för barnen att äta, men annars går det att äta den både till vardags och till helgen.

ca 500 g grytbitar av nöt
1 pkt bacon
2 små gula lökar
4 små morötter
2 msk tomatpuré
1½ msk kantarellfond
nymald svartpeppar
nymald vitpeppar
5 dl matlagningsgrädde
(1½ msk maizena)

Jag börjar med att skära grytbitarna i mindre bitar och sedan klipper jag baconet. Steker det tillsammans i lite smör och ett par varv med både vitpepparkvarnen och svartpepparkvarnen. Baconet ger ifrån sig fett som går bra att steka i så jag tar bara lite. Tillsätt tomatpuré och kantarellfond och låt det steka ihop. Under tiden köttet blir stekt runt om och får smak av tomatpuré och kantarellfond. hackar jag lök grovt och skär morötterna i bitar. Avslutningsvis häller jag på matlagningsgrädden och låter det står och puttra på svag värme så att köttet blir mört. För att reda ut såsen på slutet tar jag lite maizena som går att röra ner direkt i varm vätska utan att det klumpar sig.