Lördag kväll och andra chansen i jmelodifestivalen på teven, så vi passar på att lyxa till det med en räkmacka och ett glas vin. Vanligtvis brukar jag köpa färska räkor till helgen, men nu har jag tinat en påse från frysen – men de är stora och fina och känns lyxiga i alla fall. Vi har sallad kvar sen middagen så jag tar den – en härlig blandning med sallad, tomat, gurka, paprika och vindruvor.
1 ciabatta
smör
blandad sallad
750 g räkor med skal
2 kokta ägg
citron
dill
Vi delar brödet och lägger den på en tallrik, för att det inte ska bli torrt tar vi och brer ett tunt lager smör innan vi lägger på rejält med sallad, skivar det kokta ägget och fördelar på och sedan lägger på räkor så det nästan ramlar av. Avslutningsvis toppar vi med skivad citron och några knippor dill.
Vin till: Vi har fått vin av en kollega till maken och provsmakar det till.