Fyllda ägghalvor

Ett trevligt inslag till påsk och alternativ på ”vanliga ägghalvor” är dessa där jag blandar äggula med creme fraiche med lök, stenbitsrom eller löjrom med kryddor och fyller ägget med röran. En enkel blandning som man själv också kan röra ihop efter tycke och smak. Vi brukar till påsk, midsommar och jul servera ägghalvor, antingen med bara en dillkvist, kaviar eller räkor med majonnäs. Så det här är även det ett bra alternativ. Jag testar även att göra kaviarägg med gräslök.

4 hårdkokta ägg
½ rödlök
2 msk löjrom eller röd stenbitsrom
2 msk fraiche
salt
peppar
dill

Blandad sallad till fatet

Dela äggen i halvor och ta ur gulorna. Skala och finhacka lök. Spar lite rom, men blanda resten med hackad lök, äggula och fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Ställ dem på ett fat dekorerad med blandad sallad. Toppa med rom och garnera med dill.