Lördagsmiddag med vänner till familjen – många barn/tonåringar i huset så för att alla ska kunna hitta något de tycker om gör vi tacos. Det är enkelt och bra för det går bra att förbereda i förväg. Man behöver inte ha alla tillbehör, men det bör finnas lite av varje att välja mellan.
För fyra portioner är det ganska lagom med 400-500 g köttfärs så jag utgår i från det när jag skriver receptet.
Köttfärs:
400-500 g köttfärs
1 påse kryddmix
smör att steka i
1 dl vatten
Smält smör och stek köttfärsen i det. Häll på kryddmixen och vatten och låt sedan allt så och puttra i 5-10 minuter. (Vill man kan man ha 1 msk tomatpuré eller chilisås i köttfärsen).
Tillbehör:
Mjuka tortillas/mini taco tubs/tacoskal och/eller tortillachips
tacosås, efter smak eller två sorter mild och hot
isbergssallad
tomater
gurka
paprika
majs
rödlök
riven ost
feta ost
creme fraiche eller gräddfil
guaccamole
jalapeños
Skölj, skala och skär alla grönsaker i små bitar lägg upp det i små skålar. Häll/lägg upp alla tillbehör i små skålar/byttor så det blir trevligt att sitta och skicka runt allt till varandra, alternativt lägg upp allt på ett stort fat, men lägg det i grupper så man fortfarande kan ta av det man själv tycker om.