Snabbwok (smalmat)

Jag hade bråttom iväg till ett möte men behövde äta något innan. En snabb titt i kylskåpet och jag bestämde mig för att helt enkelt woka lite grönsaker och sedan skära en choritzo i mindre bitar och låta den steka med. För att höja smaken lite hällde jag på lite kinesisk soja och lite hoisinsås. Det här är för en person, och vill man ha det lite matigare, går det bra att kompletterar med mer grönsaker eller lite nudlar.

1 morot
1 bit vitkål
½ rödlök
1 choritzo
½ tsk soja
1 tsk hoisin

Jag började med att strimla vitkålen, vilket du gör enkelt i ett rivjärn, med en osthyvel eller med en kniv. Moroten skalade jag och när jag var färdig fortsatte jag att göra tunna strimlor av moroten med skalkniven. Löken delade jag i två fjärdedelar och skar sedan i tunna bitar, så det blev som centimeterlånga stavar. Slutligen delade jag korven i mindre bitar. Jag hettar upp lite olja i en wok/stekpanna och steker hastigt allt ihop, efter någon minut häller jag på soja och hoisin och bara vänder om allt så det kommer sås överallt, därefter är det klart att äta.

Tips, Vill man kan man öka på grönsakerna och ta bort korven så får man en helt vegetarisk rätt.