Fajitas med biff (smalmat)

En snabblagad rätt (förutom att köttet ska stå och dra i lime, vitlök och olja i en timme i kylen innan den tillagas). Många goda smaker i en smal rätt som passar alla i familjen. Receptet kommer från viktväktarna och motsvarar 4 points, eller 385 kcal.

175 g mört nötkött
pressad saft av 1 lime
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk olivolja
8 små tortillabröd
2 paprikor, gärna olika färger (röd o grön)
125 g champinjoner, skivad
1 gul lök, skivad
2 tomater, skivade
salt
nymald svartpeppar
grönsallad

 

 

 

 

 

 

 

 

Lägg köttet i en skål med limesaft, vitlök och 1 tsk av olivoljan. Täck över och låt det stå i kylen en timme. Värm ugnen till 175 grader (om du vill värma tortillabröden i ugn, annars går det bra att skära ett snitt i förpackningen och köra 1 minut på full effekt i micron). Linda i så fall in bröden i aluminiumfolie och värm dem i ugnen ca 10 minuter. Värm under tiden en wok eller stor stekpanna med resten av oljan. Woka köttet på ganska hög värme i ca 2 minuter, lägg i grönsakerna och svampen och låt allt fräsa 4-5 minuter. Skaka och rör om pannan under tiden. Smaka av med salt och peppar. Dela upp kött och grönsakswok på bröden och rulla ihop dem och servera tillsammans med en grönsallad. För de pointsvärde som finns är det räknat två stycken per person.