Jag har grillat kycklinglår i ugnen och använder köttet som fyllning i crepes. För att göra smaken lite spännande blandar jag i tomater, basilika och fetaost. Jag bryter även av med soltorkade tomater för att lyfta kombinationen. Det är det som är så bra med crepes, att man kan fylla pannkakorna med det man har hemma eller sina egna favoriter.
Kycklingkött från grillad kyckling
3 tomater
1 pkt fetaost
basilikablad
knappt 1 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
salt
peppar
pannkakor
riven ost
Jag börjar med att skära kycklingen, tomaterna, fetaosten och de soltorkade tomaterna i strimlor. Sedan blandar jag allt i en bunke med creme fraiche, majonnäs och kryddar försiktigt med salt och peppar. Jag lägger sedan ut pannkakor på en tallrik, lägger en sträng av kycklingröra på varje och rullar ihop, strör riven ost på varje innan det är dags att ställa in dem i ugnen. 200 grader i 20 minuter om du har utgått i från kalla pannkakor, men du kan korta ner tiden om du har pannkakor som görs samtidigt, se bara till att röran inne i pannkakan är varm.