Mormors köttbullar

De här köttbullarna brukar alltid min mamma göra, och det är ett recept som in sin tur kommer från hennes mamma, min mormor. För min del är det första gången jag gör dem, för det är alltid mamma som gör köttbullarna till jul. Men nu med hjälp av hennes recept så gör jag egna. Jag passar på att gör en extra stor sats så jag får köttbullar att lägga i frysen.

Ca 1 kg köttfärs
1 dl vispgrädde
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
4 msk skorpmjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk lökpulver

Blanda alla ingredienser utom köttfärsen och låt det stå och svälla ca 10 minuter. Blanda i köttfärsen och forma små fina köttbullar. Jag brukar ha blöta händer när jag rullar och sedan lägga dem färdiga köttbullarna på blöta skärbrädor.