Falukorvsgryta med potatis och broccoli (smalmat)

Det här är ett enkelt sätt att piffa upp falukorven, en allt-i-ett rätt med många godsaker i. Den går fort att göra och det är roligt för barnen att få vara med och skära korven eller skala morötter och delta i matlagningen. För att alternera grytan brukar jag ha paprika eller palsternacka i, eller byta ut falukorven mot en lite kryddigare korv.

800 g falukorv av mager sort
6 potatisar
2 morötter
2 rödlök
500 g broccoli
1 1/2 liter vatten
3 msk fond
olja till stekning
salt
peppar

Jag börjar med att skala löken och skära den grovt och steker den försiktigt i lite olja i en kastrull. Potatis och morötter skalar jag och skär i bitar innan jag sedan lägger i det i kastrullen och häller på vatten och fond. Idag när jag gör den är det kantarellfond jag har hemma. jag låter potatis och morötter stå och puttra tillsammans med löken medan jag skär korven i bitar. Jag lägger i korv och broccoli och låter dem få koka med ytterligare några minuter. Avslutningsvis saltar och pepprar jag innan servering. Det är jättegott att äta grytan med lite sötstark senap, eller din egen senapsfavorit