Vardagsfavoriten är kladdkakan, här är den tilllyxad lite med blockchoklad och sen har jag använt florsocker istället för socker. Dessutom har jag även gjort en topping ovanpå. Receptet säger att man ska använda choklad av finare sort, men jag har använt blockchoklad. Till kakan vispar jag lite grädde.
250 g mörk choklad, (av finare sort)
250 g smör
4 ägg
3 1/2 florsocker
2 dl vetemjöl
4 msk aprikospuré
topping:
1/2 dl strösocker
1/2 dl grädde
100 g mörk choklad, (av finare sort)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och lägg över choklad så den smälter. Vispa ägg och florsocker luftigt och tillsätt sedan mjöl och därefter purén.
Avsluta med smöret med choklad och häll ner det i en form. Grädda i ca 20 min, den ska inte vara genombakad utan kladdig. Smält sockret och chokladen häll över grädden. Koka ihop någon minut. Häll det över kakan och sikta över kakao.