Färsfyllda paprikor är en riktig 70-tals rätt. Paprikor fyllda med köttfärsröra och gratinerade med ost i ugnen, en perfekt rätt att göra när paprikorna är billiga. Jag brukar ibland servera ris till, eller blanda ris i köttfärsen för att det ska bli lite matigare. För att det ska bli många färger brukar jag variera och blanda färgen på paprikan, då kan också var och en välja färg på sin paprika. Bra att tänka på är att den gröna har lite beskare smak än röda och gula.
4 stora paprikor
350 g blandfärs
salt
malen vitpeppar
1 ägg
1 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
1 krm timjan
2 msk olivolja
1 dl riven ost
Värm ugnen till 200°. Skär av toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Ställ dem i en lättsmord form. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, ris, tomatpuré, timjan och olivolja. Fyll paprikorna. Strö ost på toppen och ställ in dem i nedre halvan av ugnen cirka 40 minuter eller tills färsen är klar.
Tips! Byt ut färsen mot Quorn så får du en vegetarisk rätt. Vi brukar även göra Florentinska paprikor där du fyller paprikan med ris, ost och örter.