Kycklingpaj med fetaost och soltorkade tomater

Vi har lite grillad kyckling över och passar på att göra en paj för att ha mat förberett till veckan. Vill man kan man istället köpa en färdiggrillad kyckling och lägga i. Jag gör egen pajdeg, men det går också bra att ha smördeg, färdig på rulle vilket då ger en lite frasigare kant. Till pajen serverar vi sallad eller bara någon grönsak.

Pajdeg:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten

Fyllning:

1/2 grillad kyckling eller grillade kycklinglår/filéer
1 dl soltorkade tomater i olja
100 g fetaost
1 tsk chiligrillkrydda
2 tomater
2 msk strimlad basilika

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
salt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingen i små bitar. Strimla de soltorkade tomaterna och tärna fetaosten. Blanda kycklingen med grillkryddan och lägg i pajskalet tillsammans med tomater och fetaost. Dela de färska tomaterna och skiva dem. Lägg dem ovanpå och strö på basilika. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar, och häll över. Grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.